I måndags kom jag hem från Sollefteå efter nästan 2 veckor hos Ann-Cathrine Wiklander. Vägen dit gick via Rättvik där jag tillbringade en eftermiddag i kyrkorna i Ore och Rättvik. Mitt uppdrag var att hjälpa de ansvariga med inställningar på deras ljudanläggningar. Det blev några mycket trevliga timmar tillsammans med 4 av de som hade hand om ljudet i kyrkorna. Jag besökte också församlingshemmet i Rättvik där det fanns 2 ljudanläggningar. Efter många spelningar i kyrkor genom åren är det intressant att se de olika varianterna på anläggningar. Denna dag fick jag både ställa in en gissningsvis 40-50 år gammal Audex mixer, men även 2 st Yamaha 01V96 som ju är en väldigt avancerad mixer som är är max 10 år gammal. Det blev som sagt några jättetrevliga timmar och alla 4 verkade väldigt nöjda med de tips jag gav dom , så det var kul.

Efter övernattning i husbilen på gode vännen Lennart Wimarks garageuppfart i Söderala fortsatte jag så upp till Sollefteå. Jag kom fram innan Ann-Cathrine hade kommit hem från sitt jobb, men jag fick ett otroligt välkomnande ändå. Ann-Cathrines katt Svartis kände uppenbarligen igen mej när jag kom, för han var alldeles vild av glädje och sprang runt mina ben vart jag än gick och när jag tog upp han i min famn spann han och strök sig mot mig, så gissa om man kände sig välkommen.

Jag kom ju upp till AC en dryg vecka innan vi skulle ha vårt första framträdande, men jag låg inte på latsidan för det. Jag hade inspelningsdatorn med mej, så vi kom igång med inspelningarna av vår kommande CD ganska omgående. Vi har nu spelat in 3 av vår nyskrivna låtar och det känns så otroligt kul , för AC sjunger ju så enormt bra och vi har ju så kul tillsammans.

I fredags var det så dags för vårt första framträdande på flera månader, gissa om vi hade längtat till detta. Som vanligt åkte vi till spelstället (Västansjö) i väldigt god tid och efter uppackning blev vi så bjudna på en jättegod soppa. En dryg halvtimme innan vi skulle börja vårt program började folk strömma in i lokalen och när det så var dags att börja var det riktigt välfylld.

Det blev en toppenkväll och vi åkte sedan de 11 milen hem till AC för övernattning. Nästa morgon gick resan till Kaxås som ligger 6-7 mil nordväst om Östersund. Det blev också en jättetrevlig kväll och arrangörerna vill gärna ha dit oss igen redan i sommar, och det vore ju jättetrevligt, för det var ju så naturskönt så jag vill gärna åka dit igen sommartid.

Resan tillbaks till Sånga utanför Sollefteå där AC bor var på 24 mil, men det var långa mil. Jag blev väldigt trött och de sista milen fick jag stanna flera gånger för att inte somna.

Nästa morgon blev det tidig uppstigning eftersom vi skulle börja spela redan kl 14 i Härnösand. Vi var lite oroliga att det inte skulle komma så mycket folk p.g.a. av den tidiga starttiden. Redan 45 minuter innan vi skulle börja spela började dock folk att strömma in så vi kände att det kanske skulle komma en hel del folk i alla fall. Jodå det blev i stort sett fullsatt och extrastolar fick bäras in. Extra roligt var att arrangören från fredagens spelning i Västansjö var en i publiken , hon tyckte vi var så bra att hon ville höra oss en gång till. Gissa om man blir glad när något sådant händer.

Ja det var en fantastisk helg och nu längtar vi mycket till de 4 dagar vi ska spela i april.

Nej nu får jag nog ta och krypa till kojs och ladda batterierna för helgens 2 spelningar. Det har blivit en tradition för mej att spela på Konsum Värmlands stämmor, så på lördag spelar jag och Kerstin Forslund i Filipstad och på söndag i Hagfors. Natti natti !