Ja så börjar då denna fantastiska sommar lida mot sitt slut. Ja det kanske var lite ironisk start på detta inlägg, för när det gäller det vädermässiga så kan jag inte minnas att jag upplevt en så solfattig sommar nånsin. Musikaliskt så har denna sommar däremot varit fantastisk.

I April tror jag det var , ringde en gammal vän som jag inte träffat på många år, nämligen Örjan Englund. Vi gick på samma musikskola i Stockholm 1974 och vi spelade ihop på 80 talet då han ledde husbandet på en countryklubb i Göteborg. Örjan ringde för att han skulle leda en spännande kväll i Enköping 2 Juli och undrade om jag hade lust att vara huspianist. Jag tyckte det lät jättekul och tackade givetvis ja. Jag åkte till Enköping dagen före spelningen och det blev en väldigt trevlig dag. Först åkte jag hem till Maggan Nyström Järvetun som skulle vara värdinna under programmet och även sjunga. Vi repade lite på den låt hon skulle sjunga och under tiden gjorde hennes sympatiske man Stefan god mat . Det var väldigt trevligt och träffa Maggan igen , det var många år sedan vi sågs i Studio Bohus i Kungälv,

Jag fortsatte sedan hem till Örjan och hans trevliga fru Helena. Vi hade mycket att prata om och eftersom han hade en flygel i sitt hus blev det förståss lite jamm också.

Jag fick en hel våning för mej själv i deras hus eftersom deras döttrar nu var vuxna och utflugna. Efter frukost åkte jag till kvällens spelplats, där jag var först på plan. Så småningom kom Örjan och dessförinnan en härlig musikant som jag bara träffat en gång för flera år sedan , nämligen Billy Gezon. Billy och jag var helt ensamma där en bra stund så vi hann både att jamma och prata en hel del. Vi hade jättetrevligt. Så småningom började scenen fyllas upp av fler som skulle vara med i programmet som hade underrubriken 100 gitarrer. Målsättningen var nämligen att samla 100 gitarrister. Det blev inte riktigt så många men nästan. Att vi hade kul kan ni se på denna bild där Örjan,Billy och jag börjat gå igenom kvällens låtar.

Huvudartisten denna kväll var Åsa Jinder som jag aldrig kompat tidigare, så det var lite spännande, men det var jättekul. Här ses hon med sin man och hund under eftermiddagen.

Maggan gjorde ett jättebra jobb som värdinna och hon sjunger ju enormt bra också. hon har förutom att själv vara solist även körat bakom flera av de största artisterna i Sverige. Här ses hon tillsammans med Billy.Ja det blev en fantastisk kväll med en jättestor publik som satt kvar hela tiden i programmet som blev ca 3 timmar långt tror jag. Det var väldigt många medverkande och tyvärr blev det inga bilder på den härliga sångerskan Ingrid Savbrant. Ett annat väldigt uppskattat inslag var när 3/4 av Maniacs (Tommy Körbergs första band) gjorde ett framträdande. Örjan var ju en av originalmedlemmarna och denna kväll hoppade även hans ena dotter med på sång o gitarr.

Jag hade tänkt skriva om hela sommaren i detta blogginlägg, men märker att det fanns så mycket att skriva om denna dag, så att det blir ytterligare ett blogginlägg endera idag eller inom några dagar.