Ja så kommer här dagens 2:a blogginlägg. – Det har varit så många trevliga spelningar i sommar så därför delar jag upp sammanfattningen av sommaren i 2 inlägg. Ja det första handlade ju egentligen bara om den härliga dagen i Enköping.

8 Juli blev det återigen spelning ihop med Robert Löfvendahl som nyligen sågs i TV eftersom han varit sångare i Streaplers (även Curt Haagers) Vi har gjort ett par spelningar ihop i år och innan dess var det mer än 10 år sedan vi spelade ihop. Vi hade ju ett program i kyrkorna ihop med prästen Margaretha Lännewall. Precis som då var Margaretha även med denna dag i Rottneros och höll ihop programmet. Det var en mycket entusiastisk publik och när vi hade spelat extranumret My Way trodde jag att applåderna aldrig skulle ta slut. Jag det blev en mycket trevlig dag i Rottneros. Innan vi hade vårt program framträdde en gammal vän Lena Petersson med sitt Monica Zetterlund program . Hon sjunger minst lika bra nu som hon gjorde på den tiden hon var sångerska i Thor-Erics och jag producerade några låtar med dom.

Ja det har hänt mycket i sommar , jag har bl.a fått ytterligare en samarbetspartner i Ann-Cathrine Wiklander som jag ska göra jobb med i oktober bl.a. Jag kommer att berätta mer om henne i ett kommande blogginlägg.

Eftersom jag är heltidsmusiker , men dom andra jag brukar jobba med har andra jobb innebär det att jag behöver ha flera olika att spela ihop med för att få det att fungera ekonomiskt. Den som jag jobbat mest med i sommar och som jag naturligtvis kommer att fortsätta att jobba ihop med är Kerstin Forslund. Vi har haft några väldigt trevliga spelningar i sommar.

Det här var första året på 10 år som jag inte spelat till dans på Dansbandsveckan i Malung eftersom mitt band ju las ner i Januari. Jag och Kerstin spelade dock i Malung den veckan i Grönlandsparken och här syns Kerstin tillsammans med programledaren Tur Åke före vårt framträdande.

En av sommarens trevligaste dagar var 27 Juli då Kerstin och jag skulle spela på Axmars bruk några mil söder om Söderhamn. Huvudartist var Joe Moore. Arrangör var gode vännen Lennart Wimark från Söderala där vi övernattade. På förmiddagen var han till Arlanda och hämtade kvällens huvudartist Joe Moore.

När Joe kom till Lennart hus testade han den gitarr som Lennart hade lånat till honom. Efter en liten stund blev det en rejäl jamsession med mej på dragspel och Kerstin på gitarr och sång. Det blev ett par enormt trevliga timmar. Joe visade sig vara en underbar människa och musikant.

-Ja det var inte slut med detta. efter ytterligare en timme anlände Kentucka som skulle kompa Joe och det råkade bli repetition i Lennarts trädgård.


Kentucky visade sig också vara jättetrevliga och inte minst väldigt duktiga musiker.

Kerstin och jag inledde kvällen i Axmar och det kändes redan från början att det skulle bli en jättetrevlig kväll. Kerstin hade inte möjlighet att vara kvar hela kvällen utan åkte hem strax efter vårt framträdande. Jag stannade dock kvar och såg fram emot att höra Joe Moore och Kentucky. – Efter deras 2 första låtar blev jag så otroligt spelsugen att jag kände att jag skulle gärna vilja vara med och spela eftersom dom inte hade nån pianist. Jag var dock lite osäker om vad dom skulle tycka om detta, så jag frågade Lennart vad han tyckte och han sa direkt – klart du ska hoppa med och så blev det. Det var skitkul och det verkade som att Kentucky och Joe uppskattade det också.

Innan kvällens spelning tog Kerstin och jag en promenad i natursköna Axmar och då togs denna lite speciella bild på oss.

Något som också är enormt trevligt sommartid är Orsayran. I år hade Kerstin och jag möjlighet att vara med vid 2 tillfällen. Andra gången hade vi trevligt sällskap av Billy Gezon som här syns tillsammans med Kerstin.Ja nu var bloggandet slut för denna dag, men jag hoppas få tid att inom en eller 2 veckor skriva om mitt samarbete med Ann-Cathrine Wiklander. Ha nu en skön söndag så får vi hoppas att det kan bli ytterligare några fina dagar innan hösten är här på allvar.